ARTIK+ voor Groen Kennisnet

11 November 2013

ARTIK+ wordt per 1 januari 2014 vervangen door Groenekennis


Per 1 januari 2014 wordt ARTIK+ vervangen door Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen.
De collectie ARTIK+ blijft vindbaar in het zoekresultaat van Groenekennis.

Pas uw favoriete links alvast aan en voeg Groenekennis toe als favoriet.

Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen
http://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis

23 JUNI 2010

Groen Kennisnet gelanceerd!


Het vernieuwde portaal Groen Kennisnet is 22 juni officieel gelanceerd in aanwezigheid van minister Verburg. Het hart van de site is een krachtige zoekengine (Lucene SOLR) die onder andere Artik+ full text toegankelijk maakt. De belangrijkste documenten worden in de vorm van nieuwsberichten op de voorpagina getoond.

Het nieuws op deze ARTIK+-blog zal daarom niet meer worden aangevuld. Volg kennisgerelateerd nieuws vanaf nu op www.groenkennisnet.nl ! De recente berichten worden ook onder dit bericht getoond. Voor nieuws per thema zie het themaoverzicht op Groen Kennisnet.

Groen Kennisnet Nieuws

20 april 2010

Kansen Bio-based economy voor tuinbouw

Bio-based economy, de overgang naar een meer duurzame economie, biedt ondernemers in de tuinbouwsector op termijn kansen voor verbreding van hun activiteiten. Verduurzaming van de economie door alternatief gebruik van groene grondstoffen biedt veel kansen voor de tuinbouw. Tijdens een werkconferentie 'Bio-based Tuinbouw' op een tomatenbedrijf gaf gastheer Lans inzicht in de kweek van algen als voedingsmiddel in de mosselkweek. Andere voorbeelden zijn de stof galanthamine uit narcissen voor toepassing in de geneesmiddelenindustrie. Galanthamine brengt de ontwikkeling van alzheimer tot stilstand en het gebruik van maïsafval voor de productie van verpakkingsmateriaal van bloemen en planten. Roel Bol, directeur Bio-based Economy van het ministerie van LNV, en voorzitter Tjibbe Joustra van het Productschap Tuinbouw constateerden dat een co-innovatieprogramma een goede manier is om de rol van de tuinbouw in de bio-based economy in gang te zetten.

Meer informatie over de werkconferentie Bio-based economy op de website Productschap Tuinbouw | meer informatie op website LNV | thema Biobased-economy op website Wageningen UR | alles over biobased economy in Artikplus

Geen opmerkingen: