ARTIK+ voor Groen Kennisnet

11 November 2013

ARTIK+ wordt per 1 januari 2014 vervangen door Groenekennis


Per 1 januari 2014 wordt ARTIK+ vervangen door Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen.
De collectie ARTIK+ blijft vindbaar in het zoekresultaat van Groenekennis.

Pas uw favoriete links alvast aan en voeg Groenekennis toe als favoriet.

Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen
http://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis

23 JUNI 2010

Groen Kennisnet gelanceerd!


Het vernieuwde portaal Groen Kennisnet is 22 juni officieel gelanceerd in aanwezigheid van minister Verburg. Het hart van de site is een krachtige zoekengine (Lucene SOLR) die onder andere Artik+ full text toegankelijk maakt. De belangrijkste documenten worden in de vorm van nieuwsberichten op de voorpagina getoond.

Het nieuws op deze ARTIK+-blog zal daarom niet meer worden aangevuld. Volg kennisgerelateerd nieuws vanaf nu op www.groenkennisnet.nl ! De recente berichten worden ook onder dit bericht getoond. Voor nieuws per thema zie het themaoverzicht op Groen Kennisnet.

Groen Kennisnet Nieuws

12 april 2010

Antibioticagebruik in Zembla

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


De gevolgen van antibioticagebruik in de veehouderij kunnen grote effecten hebben op de volksgezondheid.

Dat blijkt uit een documentaire van Zembla die op zondag 11 april te zien was. Doordat in de veehouderij in Nederland op grote schaal antibiotica worden gebruikt, komen deze antibiotica ook in het vlees dat mensen eten terecht. Hierdoor ontstaat bij mensen resistentie tegen deze antibiotica. Ofwel: de antibiotica die voorgeschreven worden, zullen niet werken. Ook als bij mensen heel terughoudend wordt omgesprongen met het voorschrijven van die antibiotica.

Doordat in Nederland in de veehouderij veel dieren op een relatief klein oppervlakte gehouden worden, wordt vaak op antibiotica teruggegrepen. Als dit niet meer kan moet er iets veranderen aan de wijze van huisvesting. Dit brengt weer hogere kosten met zich mee die aan de consument zullen worden doorberekend. Dit zal de concurrentiepositie ten opzichte van Aziatische veehouders verzwakken.

Geen opmerkingen: