ARTIK+ voor Groen Kennisnet

11 November 2013

ARTIK+ wordt per 1 januari 2014 vervangen door Groenekennis


Per 1 januari 2014 wordt ARTIK+ vervangen door Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen.
De collectie ARTIK+ blijft vindbaar in het zoekresultaat van Groenekennis.

Pas uw favoriete links alvast aan en voeg Groenekennis toe als favoriet.

Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen
http://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis

23 JUNI 2010

Groen Kennisnet gelanceerd!


Het vernieuwde portaal Groen Kennisnet is 22 juni officieel gelanceerd in aanwezigheid van minister Verburg. Het hart van de site is een krachtige zoekengine (Lucene SOLR) die onder andere Artik+ full text toegankelijk maakt. De belangrijkste documenten worden in de vorm van nieuwsberichten op de voorpagina getoond.

Het nieuws op deze ARTIK+-blog zal daarom niet meer worden aangevuld. Volg kennisgerelateerd nieuws vanaf nu op www.groenkennisnet.nl ! De recente berichten worden ook onder dit bericht getoond. Voor nieuws per thema zie het themaoverzicht op Groen Kennisnet.

Groen Kennisnet Nieuws

02 februari 2010

De betekenis van het openbaar groen voor bijen

De bijenhouderij is al enkele jaren in het nieuws doordat imkers wereldwijd grote verliezen onder hun bijenvolk lijden. Ook in Nederland vindt grote sterfte plaats onder de bijenvolken. De oorzaken van de verliezen zijn nog onvoldoende bekend, maar de problemen in de bijenhouderij krijgen wel aandacht, ook beleidsmatig. Bijen, zowel honingbijen als wilde soorten, zijn van groot belang voor de bestuiving van landbouwgewassen en wilde flora. Plant Research International (PRI Wur) heeft de situatie rond de bijenhouderij in Nederland in kaart gebracht. Alterra heeft met behulp van een quick-scan een overzicht gemaakt van planten die nectar en stuifmeel leveren en die in openbaar groen (meer) toegepast kunnen worden. Onderzocht is ook in hoeverre drachtplanten voor bijen aandacht krijgen in het gemeentelijke groenbeheer.

Details | Alterra rapport | Meer informatie op de website Bijen WUR | Meer over bijen en openbaar groen in ARTIK+

1 opmerking:

mrkdvsn zei

I am regular to check every post of this blog as well as its other supportive and knowledgeable informative blog post. I appreciate efforts of owner to deliver such valuable information to people.medium cursus