ARTIK+ voor Groen Kennisnet

11 November 2013

ARTIK+ wordt per 1 januari 2014 vervangen door Groenekennis


Per 1 januari 2014 wordt ARTIK+ vervangen door Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen.
De collectie ARTIK+ blijft vindbaar in het zoekresultaat van Groenekennis.

Pas uw favoriete links alvast aan en voeg Groenekennis toe als favoriet.

Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen
http://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis

23 JUNI 2010

Groen Kennisnet gelanceerd!


Het vernieuwde portaal Groen Kennisnet is 22 juni officieel gelanceerd in aanwezigheid van minister Verburg. Het hart van de site is een krachtige zoekengine (Lucene SOLR) die onder andere Artik+ full text toegankelijk maakt. De belangrijkste documenten worden in de vorm van nieuwsberichten op de voorpagina getoond.

Het nieuws op deze ARTIK+-blog zal daarom niet meer worden aangevuld. Volg kennisgerelateerd nieuws vanaf nu op www.groenkennisnet.nl ! De recente berichten worden ook onder dit bericht getoond. Voor nieuws per thema zie het themaoverzicht op Groen Kennisnet.

Groen Kennisnet Nieuws

29 januari 2010

Effecten van bewerkingen van koemelk op gezondheid


Een klein percentage van de melk die in Nederland wordt gedronken is onbewerkt. Alle melk die via winkels wordt verkocht, is in ieder geval gestandaardiseerd en heeft een hittebehandeling (pasteurisatie of sterilisatie) ondergaan en de meeste melk is gehomogeniseerd. Toch zijn er consumenten die juist onbewerkte (rauwe) melk willen drinken, omdat de smaak wordt gewaardeerd of een positieve invloed op de gezondheid wordt verwacht. In deze literatuurstudie is onderzocht welke veranderingen melk ondergaat bij homogenisatie en hittebehandeling en welke gevolgen dit kan hebben voor de gezondheid van mensen.

| Details | volledige tekst |

Geen opmerkingen: