ARTIK+ voor Groen Kennisnet

11 November 2013

ARTIK+ wordt per 1 januari 2014 vervangen door Groenekennis


Per 1 januari 2014 wordt ARTIK+ vervangen door Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen.
De collectie ARTIK+ blijft vindbaar in het zoekresultaat van Groenekennis.

Pas uw favoriete links alvast aan en voeg Groenekennis toe als favoriet.

Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen
http://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis

23 JUNI 2010

Groen Kennisnet gelanceerd!


Het vernieuwde portaal Groen Kennisnet is 22 juni officieel gelanceerd in aanwezigheid van minister Verburg. Het hart van de site is een krachtige zoekengine (Lucene SOLR) die onder andere Artik+ full text toegankelijk maakt. De belangrijkste documenten worden in de vorm van nieuwsberichten op de voorpagina getoond.

Het nieuws op deze ARTIK+-blog zal daarom niet meer worden aangevuld. Volg kennisgerelateerd nieuws vanaf nu op www.groenkennisnet.nl ! De recente berichten worden ook onder dit bericht getoond. Voor nieuws per thema zie het themaoverzicht op Groen Kennisnet.

Groen Kennisnet Nieuws

29 december 2007

Samenstelling van melk beïnvloeden door fokkerijmaatregelen

Tot voor kort was het zuivelbedrijfsleven tevreden met uniforme melk als grondstof die vervolgens in de fabriek werd verwerkt tot gespecialiseerde producten. Nieuwe ontwikkelingen in de genomica maken het mogelijk dieren te selecteren die specifieke vormen van melk geven. Te denken valt aan melk met minder verzadigde vetzuren of melk die meer geschikt is als grondstof voor kaas. De eerste publicaties die zijn voortgekomen uit het Milk Genomics Initiative (MGI) van Wageningen Universiteit laten zien dat het mogelijk is de vetzuursamenstelling van melkvet in een gewenste richting te veranderen door selectie en kruising van geschikte koeien.

Details | volledige tekst | website | artikel 'de maakbare koe' in Resource
| alle artikelen uit Voedingsmagazine no. 6

Geen opmerkingen: