ARTIK+ voor Groen Kennisnet

11 November 2013

ARTIK+ wordt per 1 januari 2014 vervangen door Groenekennis


Per 1 januari 2014 wordt ARTIK+ vervangen door Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen.
De collectie ARTIK+ blijft vindbaar in het zoekresultaat van Groenekennis.

Pas uw favoriete links alvast aan en voeg Groenekennis toe als favoriet.

Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen
http://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis

23 JUNI 2010

Groen Kennisnet gelanceerd!


Het vernieuwde portaal Groen Kennisnet is 22 juni officieel gelanceerd in aanwezigheid van minister Verburg. Het hart van de site is een krachtige zoekengine (Lucene SOLR) die onder andere Artik+ full text toegankelijk maakt. De belangrijkste documenten worden in de vorm van nieuwsberichten op de voorpagina getoond.

Het nieuws op deze ARTIK+-blog zal daarom niet meer worden aangevuld. Volg kennisgerelateerd nieuws vanaf nu op www.groenkennisnet.nl ! De recente berichten worden ook onder dit bericht getoond. Voor nieuws per thema zie het themaoverzicht op Groen Kennisnet.

Groen Kennisnet Nieuws

20 december 2007

Beleidsdraaiboek Afrikaanse Paardenpest

foto: knut op WikipediaAfrikaanse Paardenpest (APP) is een virusziekte bij paardachtigen die door knutten wordt overgebracht. Mensen kunnen niet ziek worden van APP. In Nederland is er nog nooit een uitbraak van APP geweest. Tot voor kort werd aangenomen dat de ziekte zich niet zou kunnen verspreiden in Nederland omdat de juiste knut niet in Nederland voorkomt. Echter door de uitbraak van Bluetongue is men hier anders over gaan denken. De knuttensoorten die in Nederland van nature voorkomen hebben laten zien dat ze heel goed in staat zijn het Bluetongue virus te verspreiden bij herkauwers. Omdat het Paardenpestvirus en het Bluetongue virus erg op elkaar lijken is het mogelijk dat de Nederlandse knuttensoorten ook het paardenpestvirus kunnen verspreiden. Het staat vast dat een uitbraak in Nederland grote maatschappelijke en economische gevolgen kan hebben. Het is dus belangrijk dat Nederland voorbereid is op een uitbraak van Afrikaanse paardenpest. Daarom heeft LNV het concept beleidsdraaiboek Afrikaanse paardenpest openbaar gemaakt.

Details | volledige tekst | meer over APP in ARTIK+ | informatie over APP op website LNV

Geen opmerkingen: