ARTIK+ voor Groen Kennisnet

11 November 2013

ARTIK+ wordt per 1 januari 2014 vervangen door Groenekennis


Per 1 januari 2014 wordt ARTIK+ vervangen door Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen.
De collectie ARTIK+ blijft vindbaar in het zoekresultaat van Groenekennis.

Pas uw favoriete links alvast aan en voeg Groenekennis toe als favoriet.

Groenekennis, Informatie voor professionals in voedsel en groen
http://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis

23 JUNI 2010

Groen Kennisnet gelanceerd!


Het vernieuwde portaal Groen Kennisnet is 22 juni officieel gelanceerd in aanwezigheid van minister Verburg. Het hart van de site is een krachtige zoekengine (Lucene SOLR) die onder andere Artik+ full text toegankelijk maakt. De belangrijkste documenten worden in de vorm van nieuwsberichten op de voorpagina getoond.

Het nieuws op deze ARTIK+-blog zal daarom niet meer worden aangevuld. Volg kennisgerelateerd nieuws vanaf nu op www.groenkennisnet.nl ! De recente berichten worden ook onder dit bericht getoond. Voor nieuws per thema zie het themaoverzicht op Groen Kennisnet.

Groen Kennisnet Nieuws

09 november 2007

Nu ook rss in Artik+

Bron: wikipedia

Artik+ biedt sinds deze week de mogelijkheid om zelf rss (Really Simple Syndication)-feeds samen te stellen. Hierdoor is het mogelijk direct bericht te ontvangen zodra een artikel wordt ingevoerd over een onderwerp dat uw interesse heeft. Hieronder volgt uitleg over hoe het werkt.

Rss-feeds

Een technische uitleg over Rss-feeds kunt u vinden op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Really_Simple_Syndication. Met behulp van een Rss-lezer is het mogelijk om de Rss-feeds te lezen.

Hoe werkt het bij Artik+?

Ieder artikel binnen Artik+ heeft een zogenaamde rubriekscode. De rubriekscode geeft in grote lijnen het onderwerp van het artikel weer. Aan de hand van deze rubriekscodes is het mogelijk om zelf een rss-feed samen te stellen voor het onderwerp of de onderwerpen van uw interesse. Zodra er een artikel wordt ingevoerd met de betreffende rubriekscode ontvangt u dat artikel in uw rss-lezer.

Hoe weet ik welke rubriekscode bij welk onderwerp hoort?

Een overzicht van de rubrieken en hun codes vindt u hier:
http://library.wur.nl/WebQuery/rubriek/lookup?top-level-node=*

Enkele voorbeelden

Voorbeeld 1. U bent geïnteresseerd in het onderwerp plantenziekten en –plagen. De rubriekscodes voor dat onderwerp zijn: 503-a, 503-c,505,506,507,508,509,510. Achter het woord “selectie” in de url vult u de betreffende codes in. Het ziet er dan als volgt uit:

http://library.wur.nl/WebQuery/gkn/rss?selectie=503-a,503-c,505,506,507,508,509,510

Voorbeeld 2. U bent geïnteresseerd in het onderwerp gewasbescherming. De rubriekscodes die met dat onderwerp te maken hebben zijn: 503-B en 512. De url komt er dan als volgt uit te zien:

http://library.wur.nl/WebQuery/gkn/rss?selectie=503-b,512

Vragen en informatie

Mocht u assistentie willen bij het samenstellen van de rss-feeds dan kan dat. U stuurt dan een mail naar: gkn.library@wur.nl. Wij zullen dan kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Geen opmerkingen: